Класифікація основних засобів як важлива передумова їх обліку та аналізу - Ганна Лютова; Оксана Атамась (Фінансовий простір, 2018)
Розглянуто наявні підходи до класифікації  основних  засобів  підприємств,  узагальнено і систематизовано класифікацію та запропоновано  систему  групування  на  рахунках  бухгалтерського  обліку  інформації  про  виробничі та невиробничі основні засоби