Інституціональна теорія як прояв європейських традицій плюралізму в сучасній економічній науці - Сергій Колодій; Світлана Колодій (Фінансовий простір, 2018)
Присвячено  розглядові  теоретичних  основ  інституціональної  економічної теорії,  які  підкреслюють  особливості  сучасного  розвитку  економічної  науки  в  Європі  та  світі. Висвітлено тенденції розвитку сучасної економічної науки і визначено ознаки, характерні для економічної теорії на цьому етапі. Відокремлено та описано базові економічні категорії,  що  становлять  теоретичне  ядро сучасного інституціоналізму.