Вибір органу регулювання в умовах гіперрозвитку фінансових інститутів - Віталій Зорянський (Фінансовий простір, 2018)
Особливістю  фінансової  системи України є домінування банківських установ,  у  той  час  як  фондові  ринки  залишаються  недостатньо  розвиненими.  Тому  небанківські фінансові  інститути  мають  створювати синтези  нових  продуктів  з  метою  конкурентоспроможності та поєднань нових напрямів діяльності з Fintech. Це  не  завжди  перебуває  в  межах  контролю регулятора, а інколи і взагалі здійснюється без будь-якого контролю. Тому  ключовим  завданням  сучасного  етапу  розвитку  фінансового  ринку  України  є  підвищення  якості  контролю  за  учасниками  ринку. Перш за все потрібно врахувати закордонний  досвід  з  питань  регулювання  фінансових інститутів,  а  також  обрати  єдиний  регулятор, який здійснюватиме ліцензування, нагляд, контроль їхньої діяльності.