Критерії оцінки якості кредитного портфеля банку - Константин Затворницький (Фінансовий простір, 2018)
Розглянуто  теоретичні  та практичні аспекти кредитної діяльності банків  України  з  урахуванням  впливу  зовнішніх  і внутрішніх факторів. Досліджено наявні підходи та критерії оцінки  якості  кредитних  портфелів  провідними банківськими установами України і Європи. Проведено аналіз якості кредитного портфеля банківської системи України за критеріями «дохідність — ризик» за допомогою коефіцієнтного аналізу та обґрунтовано доцільність використання  інтегрованого  показника  для оцінки якості кредитних портфелів банків.