Поєднання бухгалтерського та податкового обліку в Україні - Олексій Другов; Наталія Остап'юк; Валерія Каменецька (Фінансовий простір, 2015)
Розглянуто роль бухгалтерського обліку  в  управлінні  підприємством.  Визначено суть та причини виникнення податкового боргу.  Проаналізовано  трансформаційні  зміни,  що відбуваються в системі бухгалтерського обліку в  незалежній  Україні.  Зроблено  аналіз  прояву створення інтегрованої системи. Теоретичною основою  дослідження  є  системний  підхід,  який став  основою  дослідження  вимог  і  характеристик  бухгалтерського  обліку  із  урахуванням вимог користувачів. Запропоновано шляхи вдосконалення  подальшого  впровадження  МСФЗ та  вдосконалення  законодавчої  бази.  Наведено  рекомендації  щодо  можливості  створення інтегрованої бухгалтерської системи в Україні.