Природа та сутність державного фінансового контролю - Любов Чернявська (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджується сутність поняття  державного  фінансового  контролю, а також система органів, які наділені повноваженнями  у  сфері  державного  фінансового  контролю.  Автором  зроблено  висновок  про  те, що  викладення  Закону  України  «Про  державну контрольно-ревізійну  службу  в  Україні»  в  новій редакції, який визначає єдиний орган державного фінансового контролю – Державну фінансову інспекцію України, не відповідає природі державного  фінансового  контролю.  Тому  є  нагальна необхідність  в  подальших  змінах  законодавства щодо державного фінансового контролю в Україні