Основні напрями оптимізації державно-громадського механізму управління освітою в Україні в контексті глобалізаційних процесів - Микола Іщенко; Олег Іщенко (Фінансовий простір, 2011)
У статті проаналізовано основні напрями оптимізації державно-громадського механізму управління освітою в Україні у контексті глобалізаційних процесів та в умовах інтеграції до європейського освітнього простору, виокремлено класифікацію суб’єктів.