Фінансовий механізм функціонування аграрних підприємств: зарубіжний досвід - Олександр Синенко (Фінансовий простір, 2019)
У статті досліджено досвід провідних країн світу у формуванні фінансового механізму ефективної діяльності аграрних підприємств. Виявлено, що на ефективність фінансового механізму аграрних господарств має значний вплив державне втручання в частині підтримки сільського господарства через дотації, регулювання цін, застосування квот, кредитної й податкової політики тощо. Визначено інструменти впливу зарубіжних країн на фінансовий механізм, які було б доцільно адаптувати й застосовувати в Україні.