Development of bank innovations in Kazakhstan under the conditions of functioning of the EAEU - Yеlena Gridneva; Gulnar Kaliakparova; Kaisar Alpysbayev (Фінансовий простір, 2019)
В умовах глобалізації проблема впровадження і розвитку інновацій в банківському секторі є сучасним і складним процесом. Інноваційні технології дозволяють підвищити імідж і фінансову незалежність банку. У цьому напрямі країни ЄАЕС мають великий досвід в проведенні науково-технічного співробітництва та проведенні інноваційної політики, які в перспективі можуть стати повноправними країнами-партнерами для Казахстану. Для нашої країни важливе входження в світове співтовариство, особливо в контексті удосконалення технічної та інноваційної бази. У статті автори визначають причини появи нових банківських технологій, розкривають основні шляхи розвитку банківських інновацій в Казахстані в умовах ЄАЕС. Автори запропонували нову інтерпретацію банківських інновацій.