Контролінг фінансових ризиків сільськогосподарських підприємств - Віталіна Ярмоленко (Фінансовий простір, 2019)
В статті розглянуто групи ризиків, які можуть виникати на сільськогосподарських підприємствах. Визначено суть контролінгу як засобу ефективного внутрішнього контролю діяльності аграрного підприємства. Зазначено етапи розвитку контролінгу на підприємствах. Встановлено, що саме контролінг відіграє значну роль в системі управління підприємством, будучи одним із найсучасніших і ефективних систем керування підприємством. Обґрунтована необхідність наявності на підприємстві служби контролю, оскільки саме ця служба є відособленою системою, завдання якої полягає в динамічному процесі перетворення та інтеграції існуючих методів обліку, аналізу, планування, контролю і координації в єдину систему отримання, оброблення інформації для прийняття на його основі управлінських рішень, орієнтованих на досягнення всіх завдань, що постають перед підприємством.