Безпека функціонування банків на ринку похідних фінансових інструментів - Сергій Діденко (Фінансовий простір, 2019)
Трансляція  теоретичних  конструкцій  розвитку  та  концепції банківництва в практичну площину управління фінансово-економічною безпекою обумовлює розробку методичних підходів діяльності банків на ринку похідних фінансових інструментів.  У  статті  розкрито  сутність  та обґрунтовано ключові параметри ідентифікації найбільш імовірних загроз безпеці банку на ринку похідних фінансових інструментів, характер та спрямованість їхньої дії.