Banking activity on the market of derivative financial instruments in the context of foreign currency security - Serhii Didenko; Anhelina Berehoi (Фінансовий простір, 2019)
В умовах посилення фінансової глобалізації та розвитку грошово-кредитних відносин, лібералізації валютного ринку та його висхідного впливу на економічні процеси, особливої ваги набуває проблема управління фінансовою безпекою, складовою якої є валютна. В умовах гнучкого курсоутворення для забезпечення валютної безпеки будь-які компанії-виробники у цивілізованому світі хеджують свої ризики засобами похідних фінансових інструментів. Поступ лібералізації валютного ринку в Україні створив умови для використання загальноприйнятої світової практики, але за умов попереднього розв’язання проблеми теоретико-методологічного забезпечення механізмів діяльності банків на ринку похідних фінансових інструментів.