Інтеграція інноваційних фінансових технологій в систему стратегічних цілей і формування конкурентних переваг банку - Антон Зайонц (Фінансовий простір, 2020)
У статті досліджено процеси інтеграції інноваційних фінансових технологій в систему стратегічних цілей і формування конкурентних переваг банку. Розглянуто особливості прийняття та реалізації окремих видів стратегій з позиції стратегічної піраміди їх розробки, а також у взаємозв'язку процесів і ефектів відносно «стратегії - конкурентоспроможність - інновації». Виконано узагальнення сучасних стратегій банку в контексті інновацій та конкурентної позиції. Обґрунтовано значення та здійснено аналіз зарубіжної та вітчизняної практики впровадження інноваційних рішень на основі штучного інтелекту. Доведено необхідність забезпечення стратегічної інтеграції із забезпеченням балансу між стратегічними цілями, планами і прагненням до оновлення власних бізнес-моделей і бізнес-процесів за рахунок потенціалу інноваційних фінансових технологій.