Сучасні тренди розвитку жіночого підприємництва в Україні - Наталія Танклевська (Фінансовий простір, 2020)
Визначено, що сучасний етап розвитку українського суспільства, характеризується активністю жінок-підприємниць, які ефективно конкурують з підприємцями-чоловіками. Систематизовано основні бар’єри на шляху розвитку жіночого підприємництва(економічні, бюрократичні, освітні, культурні). Проаналізовано різноманітні програми підтримки жіночого підприємництва та лідерства в Україні. Визначено ключові елементи активізації розвитку жіночого підприємництва, надання вільного доступу до якісних інструментів їх фінансово-кредитної підтримки; покращення інформаційного та кадрового забезпечення бізнесу; отримання нових знань у розвитку онлайн-каналів, виходу на нові сегменти ринку в умовах постпандемії.