Measures and significance of audit in the regulatory assessment of land resources of Ukraine - Anatolii Shvorak; Kateryna Melnyk (Фінансовий простір, 2020)
В статті обгрунтовано, що введення нової нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення призведе до втрат дохідної бази бюджетів для окремих територіальних громад, а також зменшення податкових надходжень до бюджетів органів місцевого самоврядування. Запропоновано надати статус публічної інформації технічній документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а також звітів експертної грошової оцінки земельних ділянок державної та комунальної власності України для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, що дозволить прозоро оцінити стан ресурсів для подальшого ефективного їх використання.