Кредитний механізм фінансового забезпечення підприємств в агробізнесі - Олександр Синенко; Аліна Ковальова (Фінансовий простір, 2021)
В  центрі економічного розвитку підприємства є правильна побудова фінансових  відносин. Механізм розподілу та контролю фінансових ресурсів і фондів грошових коштів отримав назву фінансового механізму. Однак в структурі джерел фінансового забезпечення кредитування займає провідне місце, а отже є невід'ємною частиною фінансового механізму. Дія кредитного механізму підприємств агробізнесу виявляється у взаєминах господарюючих суб’єктів і кредитних установ (комерційних та державних банків), кредитних спілок та інше. В основі кожного фінансового забезпечення підприємства належне місце займає кредитний механізм з чітко визначеними умовами формування та використання фінансових ресурсів.