Комерційні навчальні заклади як перші освітні установи профільної економічної освіти - Ольга Морозова (Фінансовий простір, 2021)
У роботі розкрито загальні умови розвитку освітніх установ на українських землях наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Досліджено діяльність комерційних начальних закладів як перших освітніх установ профільної економічної освіти. Узагальнено особливості появи перших економічних навчальних закладів у Південному регіоні  України. Опрацьовано умови функціонування освітньої сфери. Досліджено загальні риси профільної економічної освіти. Проаналізовано особливості профільної економічної освіти в Україні. Обґрунтовано потенційні можливості розвитку економічної освіти в Україні. Опрацьовано проблеми української освітньої сфери в умовах євроінтеграції. Запропоновано напрями посилення ефективності освітнього процесу.