Теоретичні засади фіскальної політики - Ганна Оніщенко (Фінансовий простір, 2021)
Узагальнено значення місця і ролі фіскальної політики в регулюванні економіки згідно сучасних економічних теорій, досліджено плюралізм наукових точок зору до сутності поняття «фіскальна політика», виокремлено характеристичні особливості фіскальної політики, які знаходять відображення в її цілях, завданнях, структурній основі, що представлена податковою і бюджетною складовими, інструментах. На підставі результатів компаративного аналізу надано авторське тлумачення поняття «фіскальна політика» з позицій системного, комплексного і функціонально-цільового підходів. Набули подальшого розвитку уточнення принципів і функцій фіскальної політики.