Напрями визначення економічної сутності необоротних активів та їх класифікації в системі обліку і звітності - Наталія Бразілій; Юлія Крот; Ярослава Пастернак (Фінансовий простір, 2022)
В статті розглянуто основні проблеми та підходи до визначення економічної сутності необоротних активів підприємства в сучасних умовах господарювання. Проведено аналіз трактування зазначеної категорії активів вітчизняними вченими. Досліджено тлумачення необоротних активів у нормативно-правовій базі України та  окреслено перспективи подальших досліджень.