Блокчейн логістика у забезпеченні фінансово-економічної стійкості підприємства - Анатолій Харченко; Дімітрій Лакутін (Фінансовий простір, 2022)
У статті досліджено застосування блокчейн-технології, зокрема у процесі організації ланцюгів поставок, основою яких є смарт-контракти з визначенням їх властивостей. Виявлено ризики та їх наслідки, ймовірності та сили впливу на фінансово-економічну стійкість підприємства при впровадженні блокчейн логістики. Розкрито слабкі та сильні сторони, можливості та загрози доцільності впровадження блокчейн-технології для ПрАТ «АЗОТ» на основі SWOT-аналізу.