Використання криптовалюти у злочинних цілях та пріоритетні напрями її правого регулювання - Тетяна Гринчук; Людмила Гусак (Фінансовий простір, 2022)
У статті висвітлено особливості проведення трансакцій з цифровою валютою (криптовалютою), що надають можливість злочинцям здійснювати незаконні операції. Висвітлено деякі способи та технології використання цифрової валюти у кримінальних схемах. Зазначено рівень злочинності, пов’язаної з криптовалютою за останні роки в Україні. Окреслено пріоритетні напрями правового регулювання нових фінансових інструментів з одночасним забезпеченням безпеки учасників ринку.