Сутність загроз функціонуванню банківської cистеми і ризиків у цій сфері - Анастасія Лагно (Фінансовий простір, 2023)
В статті визначена значущість повного і своєчасного  виявлення / розпізнавання викликів, загроз і ризиків для убезпечення банківської системи. З’ясовано сутність понять «небезпека», «виклик», «загроза», «ризик», взаємозв’язок між ними. Наведено класифікації різновидів загроз фінансовій безпеці банківської системи та ризиків останньої. Подано переліки викликів і загроз фінансовій безпеці банківської системи. Представлено вимоги до управління ризиками у банківській системі.