Декомпозиція змісту, класифікація та фактори трансформації фінансових ринків - Леся Гаряга (Фінансовий простір, 2023)
Розвинено зміст поняття «трансформація фінансових ринків» шляхом здійснення декомпозиції поняття з використанням методу денотатного графа. Сформовано та удосконалено класифікацію трансформації фінансових ринків з використанням системного підходу. Обґрунтовано фактори трансформації фінансових ринків та виділено рівні їх впливу.