Роль ендавмент-фондів у фінансовому забезпеченні закладів вищої освіти - Марія Адамик (Фінансовий простір, 2023)
У статті здійснено теоретичне обґрунтування ролі ендавмент-фондів у фінансуванні вищої освіти України. Висвітлено переваги, основні проблеми та рекомендації щодо їх активного поширення цього джерела фінансування в діяльності вітчизняних університетів.