ОЦІНКА ВПЛИВУ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ НА РІВЕНЬ КОРУПЦІЇ ТА ЕКОНОМІЧНЕ ЗРОСТАННЯ: АНАЛІЗ ЗА РОЗМІРОМ ПІДПРИЄМСТВ - Марія КВАСНІЙ; Роман ЧЕМЕРИС (Фінансовий простір, 2023)
Розглянуто невизначеність та корупцію як основні чинники економічного зростання в Україні. Запропоновано концепцію аналізу та моделювання впливу корупції та невизначеності на розвиток бізнесу за розміром підприємств. Для оцінювання корупції застосовано показник СРI (corruption persistence index), а для невизначеності – ОВДП (облігації внутрішньої державної позики. Встановлено залежності, побудовано моделі та проведено аналіз.