ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ - Дарія Попович; Марта Пилат (Фінансовий простір, 2023)
У статті обґрунтовано сутність фінансової безпеки страхового ринку, досліджено основні її складові та виявлено ряд ключових загроз страховому ринку України в умовах дії воєнного стану. Проведено оцінку функціонування та адаптації національного страхового ринку до умов воєнного стану та проаналізовано показники стану його фінансової безпеки. Також виявлено перспективи забезпечення фінансової безпеки страхового ринку України в умовах дії воєнного стану за умов реалізації чинників негативного та позитивного впливу.