ФОРМУВАННЯ КАПІТАЛІЗОВАНИХ ПЕНСІЙНИХ СХЕМ У КРАЇНАХ ЄВРОПИ ЯК ОДИН ІЗ ШЛЯХІВ ДОСЯГНЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ - Василь Зеленко; Наталія Зеленко (Фінансовий простір, 2023)
Дану статтю присвячено дослідженню формування та впровадження накопичувальних (капіталізованих) компонентів пенсійних систем у європейських країнах, зокрема в Україні, їх переваги та загрози. Вказано на причини  неефективності солідарних (розподільчих) пенсійних схем.