ОСНОВНІ АСПЕКТИ ЦИФРОВІЗАЦІЇ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ БАНКІВСЬКОГО СЕКТОРУ В УКРАЇНІ - Ірина Борщук; Орест Мищишин (Фінансовий простір, 2023)
На сьогоднішній день цифровізація бізнес-процесів банківських операцій стає основним інструментом в управлінні банків в Україні. Цифровізація бізнес-процесів дозволяє значно пришвидшити здійснення всіх банківських операцій, виявити шляхи вдосконалення та внесення відповідних коректив.Розглядаючи  діяльність банку, як системи різноманітних бізнес-процесів, котрі взаємодіють, можна значно оптимізувати його комерційну діяльність, чітко виділивши різноманітні завдання кожного із бізнес-процесів, а також визначити їх взаємодію та взаємозв’язок. При цьому, важливим є цифровізація всіх банківських бізнес-процесів, що дозволить значно підвищити ефективність наданих послуг та підвищення конкурентоспроможності в банківському секторі.