РОЛЬ БЮДЖЕТНОГО ПЛАНУВАННЯ У ЗМІЦНЕННІ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ: РЕГІОНАЛЬНИЙ І ЧАСОВИЙ ВИМІР - Юрій Голинський (Фінансовий простір, 2024)
У статті розкрито значення бюджетного планування як ключового інструмента забезпечення фінансової стійкості на національному та регіональному рівнях. Розглянуто теоретичні засади бюджетного планування, проаналізовано його роль у зміцненні фінансової стійкості, досліджено особливості програмно-цільового методу бюджетного планування та визначено перспективні напрями його вдосконалення в Україні. Висвітлено часовий вимір ефективності середньострокового бюджетного планування.