ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ ЗА УХИЛЕННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ В УКРАЇНІ - Ольга Сич; Ірина Сень (Фінансовий простір, 2024)
У статті аналізуються основні схеми ухилення від сплати податків в Україні та їх вплив на державний бюджет. Автори порівнюють обсяги ухилення у 2019 та 2024 роках, виявляючи зростання тіньової економіки. Розглядаються види відповідальності за податкові правопорушення та пропонуються рекомендації щодо детінізації економіки. Особлива увага приділяється необхідності перезавантаження ключових державних інституцій та вдосконалення системи адміністрування податків.