МОДЕРНІЗАЦІЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ - Олена Герасименко; Вікторія Калагурка (Фінансовий простір, 2024)
Проаналізовано сучасні тенденції модернізації системи надання адміністративних послуг в Україні в контексті глобальних викликів. Окреслено ключові напрями цифровізації, децентралізації та нормативно-правового забезпечення у сфері публічного адміністрування. Наголошено на важливості забезпечення прозорості, доступності та якості адміністративних послуг, з урахуванням викликів кібербезпеки, воєнного стану та соціально-економічних змін. Визначено роль центрів надання адміністративних послуг як інструменту наближення державних сервісів до громадян. Обґрунтовано необхідність комплексної реформи державного управління з метою підвищення ефективності та стійкості системи надання послуг у нових умовах.